شفاعت

تعريف شفاعت نزد اهل لغت

 خليل بن احمد فراهيدي‌ ( متوفي 150 ) در  كتاب العين مي گويد :

الشافع : الطالب لغيره ، وتقول استشفعت بفلان فتشفع لي إليه فشفعه في . والإسم : الشفاعة . واسم الطالب : الشفيع .

كتاب العين ج 1 ص 260 .

شافع  يعني کسي که از غير خودش طلب شفاعت مي کند و مي گويد نزد فلان شخص واسطه و شفيع من باش . اسم مصدر ( حاصل و  نتيجه مصدر ) آن شفاعت است و کسي را که طلب شفاعت مي کند  شفيع مي نامند .

راغب اصفهاني در کتاب المفردات مي‌گويد  :

 الشفع : ضم الشئ إلى مثله ويقال للمشفوع شفع .

المفردات ص 263 .

الشفع به معناي‌ ضميمه کردن چيزي به مثل خودش است و به مشفوع گفته مي شود 

 زَبيدي نيز در تاج العروس ج 5 ، ص 401 همين مطلب را  مي‌گو يد .



ادامه مطلب...

نوشته شده در تاريخ 15 شهريور 1389برچسب:, توسط مرتضی

آرامگاه امير مؤمنان (ع) در گذر تاريخ

چگونگى پيدايش و آشكار شدن آرامگاه اميرمؤمنان عليه السلام از جمله موضوعات پرحجم تاريخى و روايى است كه اثبات آن نياز به بررسى تاريخ، باز خوانى روايات و بررسى اظهار نظرهاى بزرگان از فريقين است. قبل از ورود به اين موضوع، ناگزير چند واژه مرتبط به آن را در ضمن فصل اول بررسى كرد



ادامه مطلب...

نوشته شده در تاريخ 14 شهريور 1389برچسب:, توسط مرتضی

یکی از مظلومیتهای حضرت رسول این است که معمولا به کیفیت شهادت ایشان توجه نمیشود. و معمولا میگویند رحلت حضرت رسول !!! این هفته قصد داریم در رابطه با کیفیت شهادت و قاتلین آن حضرت صحبت کنیم: 

کتابهای سیره و حدیث مرگ رسول خدا بوسیله سم را تایید کرده اند و آن را با احادیث متواتر ذکر کرده اند از جمله:



ادامه مطلب...

نوشته شده در تاريخ 11 شهريور 1389برچسب:, توسط مرتضی

بسم الله الرحمن الرحيم

سؤال كننده: احمد

پاسخ:

برخورد دوگانه اهل سنت با مخالفان اميرمؤمنان و مخالفان خلفا:

يكى از مطالبى كه همواره اهل سنت بر آن تأكيد دارند‌، اين است كه در جنگ‌هاى جمل، صفين و نهروان هر دو طرف مسلمان و مجتهد بودند؛ بنابراين هر دو طرف به اندازه خود ثواب مي‌برند؛ چه آن‌ها كه برضد خليفه رسول خدا صلى الله عليه وآله جنگيده و بيش از بيست هزار نفر مسلمان را كشته‌اند و چه آنان كه براى دفاع از مملكت مسلمانان و دفاع از جان خود و ديگر مسلمانان با شورشيان جنگيده‌اند.



ادامه مطلب...

نوشته شده در تاريخ 11 شهريور 1389برچسب:, توسط مرتضی

یكی از الطاف و موهبت‌های ویژه خداوند در ماه رمضان شب قدر است. چنانكه پیامبر اكرم (صلی الله علیه و آله) فرموده‌اند: «خداوند از روزها، جمعه و از ماهها، ماه رمضان و از شبها، شب قدر را برای خود اختیار كرده است»1

شب قدر اوج معنویت و عبادت ماه مبارك رمضان است. شبی كه قرآن؛ كلام خداوند در آن نازل شده است و مقدرات زندگی بشر تا شب قدر آینده در آن تعیین می‌شود. امام صادق (علیه السلام) در این باره می‌فرمایند:

«ابتدای سال، شب قدر است، در آن شب آنچه از این سال تا سال آینده انجام خواهد گرفت، نوشته می‌شود»2

  شب قدر شب تجلی میعاد انسان با خداوند و ار خود جدا شدن و غرق در دریای رحمت و محبت و مهربانی خدا شدن است.

  در روایات اهل بیت (علیهم السلام) آمده است: فرشتگان در شب قدر فرود آمده و در زمین پخش می‌شوند، بر مجالس مؤمنین گذشته بر آنان سلام كرده و برای دعای آنان آمین می گویند، تا آنگاه كه سپیده دم طلوع كند و در این شب دعای كسی رد نمی‌شود، مگر دعای عاق والدین، قطع كننده رحم، كسی كه شراب بنوشد و كسی كه دشمنی مومنی در دلش باشد.

 



ادامه مطلب...

نوشته شده در تاريخ 9 شهريور 1389برچسب:, توسط مرتضی

چگونگى ضربت خوردن حضرت علی(علیه‎السلام) در نوشته تاریخ‎نویسان پیشین یكسان نیست. در حالى كه طبرى و ابن سعد و دیگران نوشته‏اند: «چون(حضرت علی علیه السلام) از سایبانى كه به مسجد مى‏رسد، بیرون شد، ابن ملجم او را ضربت زد.» یعقوبى كه تاریخ او پیش از اینان نوشته شده گوید: «پسر ملجم از سوراخى كه در دیوار مسجد بود، شمشیر بر سر او زد.» اما نوشته ابن اعثم كه هم عصر طبرى است، با نوشته آنان مخالف است و با آنچه میان شیعیان مشهور است مطابق مى‏باشد. وى چنین مى‏نویسد



ادامه مطلب...

نوشته شده در تاريخ 8 شهريور 1389برچسب:, توسط مرتضی

ابن عباس می گوید که: شنیدم از رسول خدا صلی الله علیه و آله که می فرمود: چونکه مرا به آسمانها سیر شبانه دادند به هیچ ملکی از ملائکه برخورد نکردم، مگر اینکه از من درباره علی بن ابی طالب علیه السلام سؤال می کردند تا جایی که من گمان کردم اسم علی علیه السلام از اسم من مشهورتر است.

پس آنگاه که به آسمان چهارم رسیدم، ملک الموت را دیدم که به من گفت: ای محمد! هیچ خلقی از خدا نیست مگر اینکه قبض روحش بدست من می باشد، بجز تو و حضرت علی علیه السلام، چون خداوند متعال خود قبض روح شما را خواهد کرد. پس چون به زیر عرش الهی رسیدم حضرت علی علیه السلام را دیدم که در زیر عرش الهی ایستاده بود.

پس من گفتم: ای علی از من سبقت گرفتی؟

جبرئیل به من گفت: ای محمد! کیست آن کسی که با او این چنین صحبت می کنی؟ گفتم: این برادرم علی بن ابی طالب علیه السلام است.

جبرئیل به من گفت: ای محمد! این علی علیه السلام نیست بلکه ملکی از ملائکه خداوند متعال می باشد که خداوند متعال آن را به صورت علی علیه السلام خلق کرده است.

پس ما ملائکه ای که مقرب درگاه الهی هستیم هر وقت مشتاق دیدار حضرت علی علیه السلام می شویم این ملک را زیارت می کنیم، بخاطر بزرگی و کرامتی که حضرت علی علیه السلام در پیشگاه خداوند دارد.



ادامه مطلب...

نوشته شده در تاريخ 7 شهريور 1389برچسب:, توسط مرتضی

شب 16 ماه مبارك رمضان بعد از نماز مغرب، همراه با تعدادى از دانشجويان دانشگاه ام‏القرى به خوابگاه دانشگاه رفته و پس از مقدارى پذيرايى به يكى از مساجد جهت نماز عشاء و نماز تراويح رفتيم. من نماز عشاء را به جماعت خواندم ولى در نماز تراويح شركت نكردم و در يك گوشه‏اى مشغول قرائت قرآن شدم. پس از اتمام نماز تراويح، حركت كرديم و بر اين تصور بودم كه نزد شيخ محمد بن جميل زينو مى‏رويم، ولى مرا به منزل آقاى دكتر سعد بن حمدان كه از اساتيد برجسته دانشگاه ام القرى است، رفتيم. ايشان از همان ابتدا بسيار گرم گرفت و از ملاقات، اظهار مسرت نمود.

ادامه مطلب...

نوشته شده در تاريخ 7 شهريور 1389برچسب:, توسط مرتضی

مدینه نورافشان می شود امام حسن مجتبی (علیه السلام) امام حسن مجتبی ـ علیه السّلام ـ در خاندان وحی چشم به جهان گشود، زیر نظر بزرگترین معلم عالم بشریت تربیت شد، در دامان عصمت و طهارت پرورش پیدا کرد و در سایه امامت و ولایت به کمال رسید. خلاصه ای از زندگی پربرکت آن حضرت را در چند بخش بیان می کنیم. img/daneshnameh_up/f/f8/imamhassan1.jpg

ادامه مطلب...

نوشته شده در تاريخ 4 شهريور 1389برچسب:, توسط مرتضی